Shoemaker Plaza Renovation, Confluence Park

LTE was retained by the City and County of Denver to help create a solution to a potential multi-million-dollar budget override on the renovation of historic Shoemaker Plaza located at the intersection of the South Platte River and Cherry Creek, Confluence Park, Denver, Colorado. LTE geologists and engineers were able to negotiate a beneficial use permit (BUD) with the Colorado Department of Public Health and Environment (CDPHE) that gave Denver the opportunity to reuse coal-tar impacted fill materials that had been improperly disposed of in the South Platte River over 100 years ago. In addition to the ability to keep critical path construction schedules from being irrevocably damaged, Denver was able to save millions of dollars that would have been required to import clean fill from other sources.  In addition to negotiating the BUD, LTE developed a materials management plan (MMP) for the management of the non-native fill and native soil, and groundwater encountered during construction.

Stay up to date with industry news

Sign up to receive our newsletter lorem Epsom goes here.